Ga naar hoofdinhoud

Daar doe ik het voor!

Vrijwilligerswerk gezien door jullie ogen
Andere mensen helpen, bepaalde idealen waarmaken; het is belangrijk voor de voldoening die je vrijwilligerswerk geeft. Op onze vraag waarom jullie het vrijwilligerswerk van Manteling zo interessant, boeiend, of bijzonder vinden, kregen we leuke, mooie en soms verrassende antwoorden. Lees hier wat vrijwilligers van Manteling ons vertellen!

Garjanna, vrijwilliger Dementie
Het maakt mij gelukkig om mijn maatjes plezier te doen. Ik bezoek drie maatjes met dementie, maar het is nooit hetzelfde. Het blijft verrassend door de verschillende types van dementie en doordat ik me probeer aan te passen aan wat zij leuk vinden. Het is ook zinvol vrijwilligerswerk. Niet alleen voor mijn maatjes maar ook voor mij, omdat ik mijn tijd met hen gezellig kan doorbrengen. Ik ontmoet daarbij ook andere vrijwilligers met wie ik ervaringen en gedachten kan uitwisselen en het geeft me voldoening dat ik gewaardeerd word door mijn maatjes en door Manteling.

Kees, vrijwilliger Chronisch zieken & Gehandicapten
Door mijn vrijwilligerswerk kom ik wekelijks in een andere bubbel dan mijn eigen thuisbubbel. Ik kom binnen in het leven van andere mensen, met hun noden en hun vreugden. Dat voegt iets toe aan hun leven, maar ook aan het mijne. Door het  twee-wekelijks contact krijg ik een zekere vertrouwdheid met mijn maatjes. Dat geeft een goede cadans in mijn leven: ik word verwacht en gewaardeerd, vind het zinnig en dankbaar werk. Het maakt me bovendien extra dankbaar voor de levensmogelijkheden die ik zelf heb: altijd meer dan de mensen waar ik heen ga. Manteling is daarbij voor mij een onmisbare ondersteuning waar ik in geval van twijfel op terugval, me door gesteund en gezien voel. Tenslotte ontvang ik er ook fijne en zinnige bijeenkomsten. Een gratis toegift.

Els B, vrijwilliger VPTZ-thuis
Mijn vrijwilligerswerk bij Manteling in de palliatieve terminale zorg thuis brengt me in contact met bijzondere, interessante, lieve en wijze mensen die weten dat hun levenseinde nadert. Zij staan mij toe dichtbij te komen in een periode vol verwarring, verdriet en kwetsbaarheid om steun en gezelschap te bieden op de manier die zij willen. Ik voel me bevoorrecht en dankbaar dat ik deze mensen heb leren kennen. Van iedere inzet heb ik wel iets geleerd, maar het belangrijkste is wel hoe veel wat aandacht voor iemand anders kan betekenen

Els S, vrijwilliger vriendendienst
Ik beleef heel veel plezier aan mijn vrijwilligerswerk. Ik hoop dat ik ook veel plezier aan mijn maatje doorgeef. En Manteling doet daarbij zijn best.

Anneke, vrijwilliger vriendendienst
Het klinkt misschien raar, maar het vrijwilligerswerk bij Manteling brengt me in balans. Het geeft me een goed gevoel een ander, en mezelf, een paar fijne uurtjes op een dag te bezorgen!

Tanny, vrijwilliger Hospice
Het geeft mij veel voldoening, om mensen te kunnen verzorgen. Het is ook vaak bijzonder vanwege de mooie gesprekken die ontstaan met de bewoners, die aan het einde van hun leven zijn.

 


Rie, vrijwilliger Hospice
Mijn vrijwilligerswerk bij Manteling vind ik heel zinvol, omdat ik er kan zijn voor mensen die in een heel kwetsbare tijd van hun leven zijn gekomen. Soms help ik met simpele dingen, maar ook met een luisterend oor, een arm om hen heen, een goed gesprek, een fijne hand- en voetmassage, of door alleen maar even bij hen te zitten, zodat ze weten dat je er voor hen bent. Het geeft mij een supergoed gevoel dat ik dat mag doen en echt wat voor ze kan betekenen. En je weet dat je er niet alleen voor staat, maar dat je samen werkt met een team waar je van op aan kunt. Zo kunnen we de tijd die ‘onze’ bewoners nog hebben zo waardevol mogelijk maken.

Mieke, vrijwilliger vriendendienst
Ik heb het goed naar mijn zin bij Manteling, omdat ik op een leuke manier iets voor een ander kan betekenen. Het vrijwilligerswerk is vrij afwisselend en ik ontdek steeds nieuwe dingen en plekken. Het houdt me bezig op een ander niveau dan mijn dagelijks leven en geeft me een blik op de realiteit van deze moderne wereld.

Matty,  kookvrijwilliger Hospice
Dat wat ik het liefste doe, namelijk koken en lekker eten, kan ik als kookvrijwilliger inzetten voor de mensen die in hun laatste levensfase zijn. Hoe mooi is het om te merken dat men geniet van de heerlijke kook/bakluchtjes , en daardoor soms de eetlust weer extra wordt opgewekt. Daarbij helpt de fijne , warme werksfeer natuurlijk mee ook om dit vrijwilligerswerk met zoveel plezier te doen.

 

Elly, vrijwillig coördinator dementie
Ik ben al sinds 1995 aan Manteling verbonden, toen heette het nog Vrijwillige Thuiszorg. Ik vind het fijn om als vrijwillig coördinator op bezoek te gaan bij mensen met dementie en te kijken wat Manteling voor hen kan betekenen door de inzet van een vrijwilliger. Daarnaast geef ik ook informatie aan de mantelzorgers over de activiteiten en de cursussen die gegeven worden of waar je bijv. een collectief vervoer pas aan kunt vragen. Het is altijd weer leuk als een kennismaking tussen een hulpvrager en een maatje goed verloopt en dat er daardoor een waardevol contact ontstaat. Vrijwillig coördinator zijn bij Manteling is zinvol en fijn om te doen, ik word er blij van en het geeft me veel voldoening.

Wim, vrijwilliger bij Chronisch zieken & Gehandicapten en Dementie
Ik vind het vrijwilliger zijn bij Manteling echt een zinvolle tijdsbesteding. Het is leuk en waardevol om met mijn maatjes een paar aangename uren door te brengen. Wat ik belangrijk vind, is een wederzijds gevoel van waardering. Als waardering en sympathie van beide kanten komt, kan je een leuke band opbouwen.

 

Nerina, vrijwilliger Hospice
Het vrijwilligerswerk bij Manteling doe ik naast het runnen van mijn hotel. Ik haal mijn voldoening uit het contact met mensen. Ieder mens is uniek en ik heb leuke ‘collega’s’ en die twee dingen maken dit vrijwilligerswerk zo leuk en verrassend. Ik maak mooie en bijzondere momenten mee die mijn hart raken en dat maakt mij bewust van de schoonheid van het leven. Mijn vrijwilligerswerk brengt me rust, zingeving en mooie leermomenten naast mijn drukke baan.

 

Petra, vrijwilliger vriendendienst
In het vrijwilligerswerk bij Manteling hoef ik niets anders te doen dan mezelf zijn om een waardevolle relatie te hebben met m’n maatje. Een relatie waarin respect voor elkaar -zonder vooroordeel en zonder te oordelen- de basis vormt. Een relatie waarin we ervoor open staan om van en door elkaar te leren.

 

Nel Roose, vrijwilliger VPTZ-thuis
Mijn vrijwilligers werk bij Manteling is zo leuk omdat ik graag betrokken wil blijven en mijn bijdrage kan leveren aan deze mooie stichting. Het laatste stukje van iemands leven mee mogen lopen geeft mij een voldaan gevoel en zo kun je familie of vrienden een tijdje ontlasten.

 

 

Bedankt voor al jullie reacties!

Lees de verhalen van ...

Angela en Jente
[cf_value name=
Onze grootste wens is een normaal leven
Anke
[cf_value name=
“Mensen zijn blij met jouw luisterend oor”
Artikel door Ben Vruggink
[cf_value name=
Brandjesblusser of koorddanser?
Greet
[cf_value name=
“Sommige ontmoetingen en momenten zullen me altijd bijblijven.”

Op de hoogte blijven?

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top