Ga naar hoofdinhoud

Je wordt er alleen maar beter van!

Lees hieronder de ervaringen van HZ student Kevin Ruiz als maatje bij Manteling.

Ik ben Kevin Ruiz, 24 jaar oud en tweede jaars student van de opleiding Verpleegkunde en Verloskunde aan de HZ. Een van de opdrachten tijdens het eerste studiejaar was: “Onderneem een activiteit die je gaat helpen om jezelf te ontwikkelen tot een betere zorgprofessional”. Van alle activiteiten waar ik uit kon kiezen sprak het maatjescontact bij Manteling mij het meest aan.

Het maatjescontact biedt mij de gelegenheid om de Nederlandse taal beter te leren spreken en ook om aan mezelf als professional te werken terwijl ik iemand anders help. Dat ik een medemens plezier kan brengen door regelmatig af te spreken als maatje vind ik leuk. Ik had verwacht dat ik gekoppeld zou worden aan iemand om samen een bakje koffie te drinken of een wandeling te maken. Ik ben echter gekoppeld aan iemand die perfect bij mij past, iemand van mijn eigen leeftijd waarmee ik veel overeenkomsten heb. Wij ondernemen activiteiten waar wij allebei veel plezier aan beleven, zoals een dierentuin bezoeken, samen gamen of een lange wandeling maken om Pokémons te vangen. Door onze gemeenschappelijke hobby’s en interesses raken wij nooit uitgepraat. Als ik langs kom, voelt het alsof ik bij een kennis binnenloop en niet bij iemand waar ik vrijwilligerswerk doe.

Het mooiste wat ik heb mogen ervaren in dit contact is dat je vooruitgang ziet bij je maatje. Dat ondersteuning bieden in de vorm van een vriendschappelijk contact/gezelschap de ander meer vertrouwen geeft om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Als we er samen op uit gaan, krijgt hij het gevoel dat hij ‘unstoppable’ is, dus dat er meer mogelijk is dan hij dacht. Deze momenten laten mij ervaren wat de kracht is van dit vrijwilligerswerk en waarom ik dit doe.

Dus: Mocht je twijfelen om vrijwilliger te worden, probeer het toch, je wordt er alleen maar beter van!

Vrijwilliger Kevin Ruiz

Project Ontmoetsmoesjes
Project Ontmoetsmoesjes gaat van start in januari. Een klein gebaar maakt een groot verschil!
Lees verder
Terugblik bezoek Etty Hillesumhuis
Elk jaar bedanken we de vrijwilligers voor hun inzet  in dat jaar met een uitje. Dit jaar bezochten we het Etty Hillesum-huis.
Lees verder
Training Fysieke Belasting
11 oktober was het zover, de eerste training “Fysieke belasting” is gegeven en door de vrijwilligers goed ontvangen!
Lees verder

Lees ook...

Word jij komend studiejaar onze stagiair?

Afstudeerstage bij Manteling.

Project Ontmoetsmoesjes

Project Ontmoetsmoesjes gaat van start in januari. Een klein gebaar maakt een groot verschil!

Terugblik bezoek Etty Hillesumhuis

Elk jaar bedanken we de vrijwilligers voor hun inzet  in dat jaar met een uitje. Dit jaar bezochten we het Etty Hillesum-huis.

Training Fysieke Belasting

11 oktober was het zover, de eerste training “Fysieke belasting” is gegeven en door de vrijwilligers goed ontvangen!

Bekijk hier meer nieuwsberichten

Op de hoogte blijven?

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top