Ga naar hoofdinhoud

Wie is wie en wie doet wat?

Het team van Manteling heeft dit jaar wat wisselingen en verschuivingen doorgemaakt. Weet jij nog wie ze allemaal zijn en wat ze binnen Manteling doet? Een kleine opfrisser ‘Wie is wie en waar doet zij wat!’ Samen de vrijwilligers zijn we er voor kwetsbare mensen én mantelzorgers op Walcheren.


Annelies Eefting
Coördinator St. Jans Hospice de Casembroot en stagebegeleider, ondersteuning directeur
Toen ik in 2009 begon bij Manteling, was het mijn bedoeling om hooguit een jaartje te blijven en daarna mijn vak van loopbaanpsycholoog weer snel op te pakken. Dat pakte ie
ts anders uit;  inmiddels ben ik alweer twaalf jaar coördinator van de hospicevrijwilligers in Middelburg. Een bijzonder dankbare baan die me veel voldoening geeft. Want wat is nu mooier dan de inzet van enorm betrokken en betrouwbare vrijwilligers te mogen faciliteren en coördineren? Ook het jaarlijks aansturen en begeleiden van de 4e jaars stagiaires HZ studenten van Social Work geeft me veel voldoening en plezier en heeft veel raakvlakken met mijn vroegere werk. En dat geldt tevens voor de (beleids-)ondersteuning aan Mira.

Gerdien Pekaar
Administratie
Op maandagochtend werk ik op de administratie van Manteling. Ik vind het leuk om dingen te regelen. De uitnodigingen voor de Introductietraining, het verzenden van de nieuwsbrief of een kaartje of bloemetje voor iemand versturen, zijn een kleine greep wat er op een morgen voorbijkomt. Daarnaast ben ik op de donderdagochtend vrijwillig telefoniste. Het geeft me voldoening om mensen te helpen, een luisterend oor te bieden en er gewoon voor ze te zijn. Het werk is erg divers, en dat is juist wat het zo leuk maakt!

Marcella de Vlieger
Coördinator Hospice ter Reede en Chronisch zieken & GehandicaptenElke keer weer word ik blij als ik al die vrijwilligers zie, die er met hart en ziel zijn voor mensen die dat door hun kwetsbaarheid hard nodig hebben. Mijn wens is nog veel meer vrijwilligers voor het bezoekwerk, zodat we nog veel meer mensen die dat nodig hebben kunnen voorzien van een maatje.

 

Iris Adriaansen
Stagiaire 4e jaars student Social Work
Op dit moment  werk ik veel met de (2e jaars)studentvrijwilligers en loop ik mee met het mantelzorgteam. Tijdens mijn stage bij Manteling doe ik onderzoek naar het ondersteunen van mantelzorgers die zorgen voor iemand met een psychische kwetsbaarheid. Ik hoop dat ik hiermee kan bijdragen aan het welzijn van deze groep mantelzorgers.

 

Tanja Cijsouw
Administratie
Mijn werk is het ondersteunen van de coördinatoren en de directeur op administratief gebied. Dat gaat van verzendingen van nieuwsbrieven, financiën, het afhandelen van de infomail, het doen van de salarisadministratie, het aanvullen van het registratiesysteem tot de verwerking van de reiskostendeclaraties van de vrijwilligers. Geen dag is hetzelfde en dat vind ik, naast het contact met de collega’s, ook het leuke aan mijn werk.

Daphne
Coördinator Vriendendienst en Maatje voor Jou!

Ik vind het een uitdaging om vrijwilligers zo goed mogelijk te ondersteunen en samen met hen een stukje bij te dragen aan het welbevinden van de ander. Iedereen is uniek, iedere situatie is anders en dat vraagt om creativiteit en maatwerk. Dat maakt ons werk ook zo leuk. Ik vind het nog steeds bijzonder om te zien en te ervaren hoe soms (relatief) ‘kleine/simpele’ dingen zo’n groot verschil kunnen maken voor de ander. Als er een koppeling is gemaakt en ik zie of hoor hoe blij de mensen zijn, dan krijg ik daar echt energie van! Ik heb bewondering voor de toewijding waarmee onze vrijwilligers dit werk doen. Zonder vrijwilligers geen Manteling, het zijn toppers!

Nicolette Kolker
Coördinator voor Begeleiding & Boodschappen, vrijwillig telefonisten, scholing, Mantelzorgondersteuning en Mantelzorgmakelaar
Drie ochtenden per week regelen de vrijwillig telefonistes, vrijwilligers voor boodschappen of begeleiding naar een ziekenhuis. De overige tijd doe ik dat.  Dat is heel leuk en dankbaar werk. Ook het organiseren van de scholing voor vrijwilligers, bijvoorbeeld thema-avonden en trainingen uitzoeken en aanbieden, vind ik heel boeiend.  Daarnaast ondersteun ik mantelzorgers.  Bijvoorbeeld telefonisch en door gesprekken thuis of op kantoor en door het organiseren en geven van cursussen en bijeenkomsten. Ik vind het heel fijn, dat ik iets kan betekenen voor mantelzorgers om hun (soms zware) taak lichter te maken.

Mira Weber
Directeur
Ik probeer ervoor te zorgen dat de coördinatoren hun werk kunnen doen zonder onnodige rompslomp. Daarnaast heb ik contacten met de gemeenten en fondsen over onze financiën. Ik streef ernaar dat iedere collega het werk doet wat het beste bij haar past. Ik denk na over het beleid en zorg dat de techniek goed voor ons werkt. Heel veelzijdig dus en dat is echt heel leuk! Bovenstaande dingen doe ik niet alleen. Bij iedere taak is wel een collega die daarin meedenkt en ondersteunt. En dat is wat Manteling zo’n mooie organisatie maakt. We dragen het samen, staan samen voor onze visie en proberen samen de toegevoegde waarde van Manteling aan de samenleving zo groot mogelijk te maken.

Conny Prins
Coördinator Mantelzorgondersteuning en Mantelzorgmakelaar
Soms lopen mantelzorgers vast, in regelgeving en alles wat er niet meer kan. Het is dan fijn om ze op weg te helpen, ze te laten zien wat nog wél mogelijk is en dit samen met hen in werking te zetten. De cursussen en bijeenkomsten voor mantelzorgers helpen hen niet alleen met informatie en het krijgen van inzicht, maar soms maken ze daar vrienden voor het leven, en kunnen ze samen lachen en nieuwe moed krijgen. Ik prijs me gelukkig dat ik daar (al sinds 2002) wat aan mee mag helpen.

Petra de Visser
Coördinator Dementie, Chronisch zieken &  Gehandicapten en Mantelzorgondersteuning
Ik ben er trots op dat ik bij Manteling werk. Ik voel me verantwoordelijk voor een goede inzet van een vrijwilliger bij een hulpvrager en ben heel blij met de ondersteuning hierbij van de vrijwillig coördinatoren. Het is zinvol, uitdagend en mooi mensenwerk. Daarnaast ben ik casemanager mantelzorg. Ik voer gesprekken met mantelzorgers en geef samen met een casemanager dementie van Zeeuwse Zorgschakels jaarlijks de training ‘Omgaan met dementie’. Als lid van ons mantelzorgteam denk ik mee over allerlei activiteiten zoals de wandelingen en de ‘Huiskamer’ en tal van andere activiteiten.


Marleen van den Driest
Coördinator Ouderen & Eenzaamheid, Koffietijd en de vrijwillige Netwerkcoaches
Het contact dat onze vrijwilligers bieden door de ander te zien en er te zijn voor hulpvragers die het zo nodig hebben, is hét verschil dat we maken. Ik word heel blij van al die zeer betrokken en bevlogen vrijwilligers die op deze manier een positieve bijdrage leveren aan het leven van anderen.

Anja Minnaard
Coördinator Vriendendienst en scholing
Al meer dan 25 jaar ben ik werkzaam in het sociaal domein en hierdoor ben ik goed op de hoogte wat er in de formele en informele zorg speelt. Het is mooi om vrijwilligers enthousiast te maken en te ondersteunen. Een juiste match van vrijwilliger en zorgvrager bewerkstelligen, daar gaat het om. Dan levert het voor beide iets op. En het uiteindelijke doel is natuurlijk kwetsbare mensen via dit vrijwilligerswerk vooruit helpen. Daar ga ik voor!

Silvia Lipman
Coördinator Mantelzorgondersteuning en VPTZ thuis
Sinds 1 mei werk ik bij Manteling binnen het team Mantelzorgondersteuning en zorg samen met Conny en Annelies voor de PR. Sinds november ben ik ook coördinator van VPTZ thuis. Ik draag graag bij om het leven van mantelzorgers een beetje lichter te maken én hen te leren om meer in balans te komen en blijven. Daarnaast heb ik iets met de laatste levensfase. Daarom heb ik van harte gekozen om coördinator van VPTZ thuis te worden.

Lees de verhalen van ...

Angela en Jente
[cf_value name=
Onze grootste wens is een normaal leven
Anke
[cf_value name=
“Mensen zijn blij met jouw luisterend oor”
Artikel door Ben Vruggink
[cf_value name=
Brandjesblusser of koorddanser?
Greet
[cf_value name=
“Sommige ontmoetingen en momenten zullen me altijd bijblijven.”

Op de hoogte blijven?

Manteling
Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur via 0118-553530.

Manteling werkt mantelzorgvriendelijk
Manteling heeft sinds begin 2018 de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Deze erkenning houdt in dat we niet alleen oog en aandacht hebben voor het thema mantelzorg, maar dat we ook onze medewerkers en vrijwilligers helpen in het zoeken naar ondersteuning en oplossingen zodat ze (vrijwilligers)werk en mantelzorg kunnen blijven combineren.

Back To Top